Lebonyolított

Az egyesület működése és eszközsberszerzése

 

Pályázat támogatója: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
A pályázat lebonyolításának ideje: 2021.01.01 – 2022.06.30
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda
A finanszírozás értéke: 400.000 HUF

A pályázat célja: Egyesületünk sikeresen pályázott ifjúsági programok lebonyolítására, amelyek a fiatalok gondolkozás és életviteli formáját próbálják alakítani: karriermenedzsment, helyes táplálkozás. A 2020-as év tapasztalati alapján, elhatároztuk, hogy lépéseket teszünk képzéseink online lebonyolításának megoldására. Döntésünket a koronavírus miatt előírt szigorítások eredményezték, amelyek miatt kényszerítve voltunk képzéseket online lebonyolítani. Akkor sikerült megoldani az adott problémát, viszont a kezdetleges eszközeink által nem tudtunk megfelelő minőséget biztosítani. Jelen pályázattal ezt a hiányt oldottuk meg.

Lebonyolított tevékenységek: Piackutatás és az eszközök beszerzése / Az eszközök üzembe helyezése, tesztelése / A weboldal fejlesztése és a rajta levő szövegrésze lefordítása angol és román nyelvre / A fordítási szolgálat kifizetése / A pályázat menedzsmentje / A pályázati elszámolás elkészítése.

Pályázati eredmények: 1 darab Laptop és a szükséges software-k (1 darab Windows 10 és 1 darab Office 2019) vásárlása, az online képzéshez szükséges: 1 darab videókamera + 1 darab wifi mikrofon, az egyesület weboldalának frisítése és a szöveges részek lefordítása angol és román nyelvre, 1 darab újságcikk, 14 darab öntapadós matrica.

 


 

”Érzésben és lélekben együtt – iskolák közötti történelem – és rajzverseny” (VI. alkalom)

 

Pályázat támogatója: Hargita Megye Tanácsa
A pályázat lebonyolításának ideje: 2020.10.12 – 2020.11.28
A pályázat lebonyolításának helye: Hargita megye

A pályázat célja Minél több diákot és tanárt bevonni a versenyeken való részvételre, amely egy új módszer lehet a történelem és rajz tantárgyak megközelítéséhez, ugyanis a megszokott iskolai leadási technika mellett a résztvevők mélyebben elsajátíthatják a két tantárgy anyagát.

Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / A versenyszabályzat elkészítéséért felelős bizottság létrehozása / A versenyszabályzat kidolgozása / A versenyek hivatalos indítása – a versenyszabályzat ismertetése / A versenyek lebonyolítása / A rajzverseny esetében az alkotások begyűjtése – zsürizés után a kiállítás megszervezése / A nyertesek díjazása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.
A versenyek díjazását a tanfelügyelőség segítségével oldottuk meg, ők jutatták el az ajándékokat a résztvevő iskolákhoz és ott helyben történt meg a díjak és diplomák ki osztása a diákoknak – betartva a virus terjedésének megelőzésére előírt szabályokat.
A pályázatot Hargita Megye Tanácsa 3.000 lejjel támogatta. Partnerek: Hargita Megyei Prefektus Intézménye, Hargita Megye Tanfelügyelősége Pályázati eredmények: 1 rajz- és egy történelemverseny / 385 résztvevő diák / 20 darab plakát / 60 darab személyesített adathordozó a történelemversenyhez / 100 rajz / 20 ajándékcsomag a rajzversenyhez / 100 diploma/ 1 kiállítás a benyujtott rajzokból / 2 hivatalos közlemény / 2 darab újságcikk

 


 

”Megnézed mit veszel és eszel?”

 

Pályázat támogatója: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2019.09.02 – 2019.11.15
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja a Csíkszereda Megyei Jogú Város középiskolásainak felvilágosítása a kereskedelemben vásárolt élelmiszerek adalékanyagainak káros hatásairól. Komoly problémát jelent, hogy napjainkban a fiatalokat nap mind nap ínycsiklandozó reklámok bombázzák az élelmiszerek kategóriájában is és senki nem fordít kellő figyelmet, hogy modern társadalmunkban a mennyiség már rég a minőség hátrányát jelenti. Mivel kevesen olvassuk el az élelmiszerek összetevőit, így színes, szépen csomagolt termékeket vásárolunk, amelyeknek kevés a tápértékük.

Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (a líceumok vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / Előadások megtartása / A verseny lebonyolítása / Pályázat hivatalos zárása (oklevelek és díjak kiosztása) / Projekt menedzsment. Partnerek: Csíkszeredai líceumok. Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 darab plakát, 30 darab oklevél és 30 darab kulcstartó.

 


 

”Érzésben és lélekben együtt – iskolák közötti történelem – és rajzverseny” (V. alkalom)

 

Pályázat támogatója: Hargita Megye Tanácsa
A pályázat lebonyolításának ideje: 2019.10.14 – 2019.11.29
A pályázat lebonyolításának helye: Hargita megye

A pályázat célja Minél több diákot és tanárt bevonni a versenyeken való részvételre, amely egy új módszer lehet a történelem és rajz tantárgyak megközelítéséhez, ugyanis a megszokott iskolai leadási technika mellett a résztvevők mélyebben elsajátíthatják a két tantárgy anyagát.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / A versenyszabályzat elkészítéséért felelős bizottság létrehozása / A versenyszabályzat kidolgozása / A versenyek hivatalos indítása – a versenyszabályzat ismertetése / A versenyek lebonyolítása / A rajzverseny esetében az alkotások begyűjtése – zsűrizés után a kiállítás megszervezése / A nyertesek díjazása / A történelemverseny esetében a díjazás egy rövid ünnepi előadás keretében történt meg / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.

A rajzverseny díjazása 2019 november 26.-án, míg a történelemverseny díjazása 2019 november 28.-án történt meg. Partnerek: Hargita Megyei Prefektus Intézménye, Hargita Megye Tanfelügyelősége Pályázati eredmények: 1 rajz- és egy történelemverseny / 452 résztvevő diák / 20 darab plakát / 75 darab személyesített adathordozó a történelemversenyhez / 50 rajz / 10 ajándékcsomag a rajzversenyhez / 1 kiállítás a benyújtott rajzokból / egy ünnepi előadás / 4 hivatalos közlemény / 2 darab újságcikk.


 


 

”Egy szervezett közösség – a méhek világa”

 

Pályázat támogatója: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
A pályázat lebonyolításának ideje: 2019.05.01 – 2019.10.31
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda
A finanszírozás értéke: 500.000 HUF

A pályázat célja: megismertetni a célcsoporttal (X-XI.-ik osztályos diákok) a méhek csodálatos világát és a mézfogyasztás fontosságát. A pályázat helyszíne egy csíkszeredai méhészet lesz ahol felváltva elméleti és gyakorlati okatás is fog zajlani. Mivel a méhekhez védőruhában kell közelíteni és még nincs megfelelő számú védőöltözet a gyerekeket több csoportra osztjuk és párhuzamosan bemutatjuk nekik a méhlegelőn előforduló gyógynövényeket is meg egy részét a méhészeti eszközöknek.

Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (a líceumok vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása a diákoknak/ Előadások megtartása (látogatás a méhészetben és a szakképzések lebonyolítása) / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.

Partnerek: Csíkszeredai líceumok. Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 darab oklevél, 30 darab kulcstartó, 50 plakát, 8 darab szakkönyv, 1 darab újságcikk és méhészeti eszközök: 1 db kaptár, 1 szett nagykeret, 1 szett feleskeret, 3 db védőruha, 1 db fedelező tálca, 2 db fedelező villa, 1 db füstölő, 6 db etető, és 2 db kaptárszolga.

 


 

”Virtuális cégek diákoknak”

 

Pályázat támogatója: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
A pályázat lebonyolításának ideje: 2018.04.01 – 2018.12.31
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja: egy alternatívát ajánlani a végzős diákoknak, akik az érettségi után nem terveznek egyetemet végezni, viszont elindítanának egy saját vállalkozást. Ehhez szükséges, hogy ismerjék egy vállalkozás alap elemeit. Ennek értelmében nem egy vállakozás menedzsmentjét tanítjuk meg hanem inkább az alapfogalmakat boncolgatjuk: részvények, alaptőke, szerződések tartalma, banki termékek, folyószámla, illetékek, marketing. Meggyőződésünk, hogy mindezek segítenek a fiataloknak az itthonmaradás ügyében is.

Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (a líceumok vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása a diákoknak/ Előadások megtartása (közjegyzővel, iparkamara képviselőjével, bank alkalmazottal, jogásszal, marketingben jártas szakemberrel) / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.

Partnerek: Csíkszeredai líceumok.
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 darab oklevél, 30 darab golyóstoll, 50 plakát, 1 darab tablet és 1 darab újságcikk

 


 

”Érzésben és lélekben együtt – iskolák közötti történelem – és rajzverseny”

 

Pályázat támogatója: Hargita Megye Tanácsa
A pályázat lebonyolításának ideje: 2018.10.01 – 2018.11.29
A pályázat lebonyolításának helye: Hargita megye

A pályázat célja Minél több diákot és tanárt bevonni a versenyeken való részvételre, amely egy új
módszer lehet a történelem és rajz tantárgyak megközelítéséhez, ugyanis a megszokott iskolai leadási
technika mellett a résztvevők mélyebben elsajátíthatják a két tantárgy anyagát.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / A versenyszabályzat elkészítéséért felelős
bizottság létrehozása / A versenyszabályzat kidolgozása / A versenyek hivatalos indítása – a
versenyszabályzat ismertetése / A versenyek lebonyolítása / A rajzverseny esetében az alkotások
begyűjtése – zsürizés után a kiállítás megszervezése / A nyertesek díjazása / A történelemverseny
esetében a díjazás egy rovid ünnepi előadás keretében történt meg / Pályázat hivatalos zárása /
Projekt menedzsment.
Partnerek: Hargita Megyei Prefektus Intézménye, Hargita Megye Tanfelügyelősége
Pályázati eredmények: 1 rajz- és egy történelemverseny / 481 résztvevő diák / 20 darab plakát / 72
darab személyesített adathordozó / 72 személyesített hátizsák / 115 rajz / 10 ajándékcsomag a
rajzversenyhez / 1 kiállítás a benyujtott rajzokból / egy ünnepi előadás / 4 hivatalos közlemény / 2
darab újságcikk.

 


 

”Opciók a jövőre: vállalkozás vagy alkalmazott lenni?”

 

Pályázat támogatója: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2018.09.04 – 2018.10.31
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja a Csíkszereda Megyei Jogú Város középiskolásainak felvilágosítása a pályaválasztás fontosságáról. Egy pár opció bemutatása és közös megvitatása: közalkalmazott, vállalkozó, kereskedelmi társaságnál alkalmazott vagy vidéken gazdálkodó lenni.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (a líceumok vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / Előadások megtartása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.
Partnerek: Csíkszeredai líceumok.
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 kulcstartó, 30 plakát, 30.

 


 

”Légy EURO-COOL (Európa – Kultúra, kulturális Objektumok, Műalkotások és Irodalom)”

 

Pályázat támogatója: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2018. április 3 – május 30
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja a közvetlen (Csíkszereda Megyei Jogú Város középiskolásai) és a közvetett
haszonélvezők (szülők, tanárok és a pályázat tevékenységein résztvevő közönség) felvilágosítása a
környezetükben létező tárgyi és szellemi kulturális örökségre. A pályázat lebonyolítása lehetőséget
adott más országok legendáinak, táncainak, hagyományos mesterségeinek, valamint regionális
kifejezéseinek bemutatására/megismerésére.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (a líceumok
vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / A csapatok sorshúzással kiválasztották az
országokat, amlyeknek bemutatták egy regionális kifejezés, legenda és hagyományos mesterség
sajátosságát, Előadások megtartása / Verseny lebonyolítása / Nyertesek díjazása / A flashmob
lebonyolítása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.
Partnerek: Hargita Megyei Prefektus Intézménye, Hargita Megye Tanfelügyelősége, Csíkszeredai
líceumok.
Pályázati eredmények: 162 résztvevő diák, 8 Power Point bemutató, 32 érme, 9 plakát, 100 részvételi
oklevél, 32 diploma a nyerteseknek, 32 darab határidőnapló, 32 darab fülhallgató, 32 hátizsák
(ajándék), 2 újságcikk, 1 flash-mob.

 


 

”Színvonalas élet – kevés energiafogyasztással”

 

Finanszírozta: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának periódusa: 2017.09.04 – 2017.10.31.
A pályázat lebonyolításának helyszíne: Csíkszereda Megyei Jogú Város

A pályázat célja megváltoztatni a fiatalok hozzáállását az energiaforrások használatának terén és néhány hasznos energiamegtakarítási módszer ismertetése, amelyek által a saját környezetükben csökkenthetik az energiafogyasztás.
A pályázat tevékenységei: Pályázat ismertetése / Jelentkezõk kiválasztása (az iskolák vezetõségének segítségével) / Pályázat bemutatása / Elõadások megtartása / Pályázat hivatalos zárása / A projekt menedzsmentje.
Partnerek: Csíkszeredai líceumok
Pályázat eredményei: 30 résztvevõ diák, 50 plakát, 30 darab diploma, 50 darab. pályázat tevékenységét és az eredményeket ismertetõ szórólap.

 


 

”Európa Tíz – 10 év egység a sokszínűségben, egy történet tíz szóban”

 

Pályázat támogatója: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2017. április 1 – május 30
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja a közvetlen (Csíkszereda Megyei Jogú Város középiskolásai) és a közvetett haszonélvezők (szülők, tanárok és a pályázat tevékenységein résztvevő közönség) felvilágosítása a létező tárgyi és szellemi kulturális örökség – mint identitás – megőrzése, népszerűsítése és továbbadása, amely védjegy és támpont egy multikulturális és globalizált világban
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (az iskolák vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / A csapatok sorshúzással kiválasztották az országokat, amlyeknek bemutatták egy kultúrális, gasztronómiai és népviseleti sajátosságát, Előadások megtartása / Verseny lebonyolítása / Nyertesek díjazása / A plakát elkészítése / A flashmob-ok lebonyolítása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment.
Partnerek: Hargita Megyei Prefektus Intézménye, Hargita Megye Tanfelügyelősége, Csíkszeredai líceumok.
Pályázati eredmények: 52 résztvevő diák, 8 Power Point bemutató, 9 plakát, 3 serleg, 52 részvételi oklevél, 12 diploma a nyerteseknek, 160 darab szorólap, 12 darab ajándék (memory-stick), 4 újságcikk, 1 darab 2×3 m-es plakát.

 


 

”Mindennapi macerák – viselkedési szabályok”

 

Pályáztató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2012. október 1 – 19.
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja javítani a fiatalok viselkedési módján a mindennapi élet adta helyzetekben és a környezetükkel szemben.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (az iskolák vezetőségének segítségével) / A pályázat bemútatása / A rendezvény lebonyolítása / Verseny megtartása/ Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment
Partner: Csíkszeredai líceumok
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 plakát, 3 kupa (serleg), 50 darab
Szorólap a pályázatról és az elért eredményekről és 30 diploma.

 


 

”Egy szervezett közösség – a méhek világa”

 

Pályáztató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2012. június 4 – 15.
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja felhívni a fiatalok figyelmét a helyes étkezésre valamint bemutatni bió ételek előállítási módszereit.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (az iskolák vezetőségének segítségével) / A rendezvény lebonyolítása / Verseny megtartása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment
Partner: Csíkszeredai líceumok
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 20 plakát, 50 darab Gyakorlati útmutató
hasznos tanácsokkal a méhek életéről és 30 kérdőív (a pályázat értékeléséhez).

 


 

”Színvonalas élet – kevés energiafogyasztással”

 

Pályáztató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2012. április 30. – május 11.
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja megváltoztatni a fiatalok hozzáállását az energiaforrások használatának terén és néhány hasznos energiacsökkentési módszer ismertetése, mely által a saját környezetükben csökkenthető az energiafogyasztás.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (az iskolák vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / Előadások megtartása / Verseny megtartása/ Nyertesek díjazása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment
Partner: Csíkszereda-i líceumok
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 plakát, 3 serleg, 40 drb. pályázat tevékenységét és az eredményeket ismertető szórólap, 30 drb. Gyakorlati útmutató hasznos tanácsokkal energiatakarékosság terén.

 


 

”Mobiltelefon – előnyök és hátrányok”

 

Pályáztató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hívatala
A pályázat lebonyolításának ideje: 2011. október 10 – 21.
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja felhívni a fiatalok figyelmét a mobiltelefonok előnyeire, de inkább hátrányaira, valamint megváltoztatni a fiatalok felfogását a mobiltelefonok használatáról és amennyiben lehet csökkenteni ezek használatát.
Lebonyolított tevékenységek: Pályázat ismertetése / Jelentkezők kiválasztása (az iskolák vezetőségének segítségével) / Pályázat bemutatása / Előadások megtartása / Verseny megtartása/ Nyertesek díjazása / Pályázat hivatalos zárása / Projekt menedzsment
Partner: Csíkszereda-i líceumok
Pályázati eredmények: 30 résztvevő diák, 30 plakát, 3 serleg, 50 darab pályázat tevékenységét és az eredményeket ismertető szórólap. Gyakorlati útmutató hasznos tanácsokkal a mobiltelefon szerződések kötéséhez  és 30 kérdőív (a pályázat értékeléséhez).

 


 

”Virtuális vállalatok középiskolásoknak”

 

A pályázat támógatója: Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság
A pályázat lebonyolításának ideje: 2011. szeptember 01. – 2011. november 30.
A pályázat lebonyolításának helye: Csíkszereda

A pályázat célja a fiatalok gazdasági tevékenységének ösztönzése a vállalkozás indításához szükséges lépések átnézésével és végül egy dosszié összeállítása, amelyet fel tudnak használni egy valós cég indításakor.
Partner: Csíkszeredai líceumok
A pályázat eredménye: 40 középiskolás fiatal, 50 darab plakát, 100 darab egyénített írószer, 60 CD, 60 darab irattartó, 2 cikk a helyi írott sajtóban.

 


Üdvözöljük


„Tiszteld a múltat, és éltesd tovább!”

(Kőrösi Csoma Sándor)

„Oszd meg a tudásodat másokkal:

ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy.”

(Dalai Láma)